کد خبر: 1238638
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
مالیات در کشور ما طی سالیان طولانی جنبه تفننی داشته است. از آنجا که به درآمد‌های نفتی دسترسی داریم، توجهی به دریافت مالیات حقه از همگان نداشته‌ایم، اما باید توجه داشت که درآمد‌های نفتی منبعی پایدار و مطمئن برای بودجه‌ریزی نیستند

جوان آنلاین: در دولت سیزدهم آییـن‌نامـه‌ها و دستورالعمل‌هایی تصویب شد که بخشی از مالیات در اختیار خود افراد قرار بگیرد تا در بخش‌های مختلف توسعه‌ای کشور هزینه شود. افراد می‌توانند بخشی از این مبالغ را که به بخش مالیاتی پرداخت کرده‌اند، در حوزه‌ای خاص نظیر بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و حمل و نقل به کار بیندازند. 
مالیات در کشور ما طی سالیان طولانی جنبه تفننی داشته است. از آنجا که به درآمد‌های نفتی دسترسی داریم، توجهی به دریافت مالیات حقه از همگان نداشته‌ایم، اما باید توجه داشت که درآمد‌های نفتی منبعی پایدار و مطمئن برای بودجه‌ریزی نیستند. همانطور که تجربه نشان داده است، درآمد‌های نفتی تحت تأثیر فاکتور‌های مختلف مانند قیمت دلار و نفت، همه‌گیری‌هایی مانند کرونا و تحریم قرار می‌گیرند. از سوی دیگر، به زعم کارشناسان، نباید از فروش نفت که جزو منابع بین نسلی است برای اداره کشور بهره برد. کارشناسان بر این عقیده‌اند درآمد‌های حاصل از فروش نفت و گاز کشور باید در زمینه پروژه‌های زیربنایی و عمرانی به کار بیفتد و هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات تأمین شود. در دولت سیزدهم اقدامات اساسی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور صورت گرفت، به نحوی که درآمد‌های مالیاتی دولت تا حد قابل توجهی افزایش یافت و با فرار مالیاتی مقابله شد. 
واقعیت این است که فرهنگ مالیات‌دهی در کشور ما وجود ندارد، به نحوی که برخی تصور می‌کنند پرداخت مالیات به منزله دست‌بردن در جیب مردم است. در حالی که مالیات در کشور‌های پیشرفته یکی از مهم‌ترین منابع پایدار درآمدی دولت‌ها محسوب می‌شود. حامد یزدیان، نماینده مجلس در گفتگو با «جوان» در خصوص اصلاح نظام مالیاتی کشور در دولت سیزدهم تصریح کرد: طی سه سال گذشته گام‌های اولیه و اساسی در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور برداشته شد. به طور مثال، مالیات‌ستانی از کسبه و برخی مشاغل خاص مانند پزشکان که قبلاً نسبت به کارمندان مالیات کمتری پرداخت می‌کردند، در دستور کار قرار گرفت. این روند خوبی است. 
وی ادامه داد: در حوزه مالیاتی نیاز به فرهنگ‌سازی داریم و کار‌های فرهنگی جدی باید انجام دهیم. در حال حاضر، مشاغل مختلف و کسبه نسبت به مالیاتی که می‌پردازند، احساس خوبی ندارند. باید تلاش کنیم به انحای مختلف فرهنگ مالیات‌دهی را در کشور گسترش دهیم. عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ‌سازی‌ها به نحوی باشد که کسبه متوجه شوند میزان مالیاتی که می‌پردازند، نسبت به کارمندان عدد قابل توجهی نیست. در خصوص خدماتی که به پشتوانه درآمد‌های مالیاتی ارائه داده می‌شود نیز باید اطلاع‌رسانی گسترده داشته باشیم. 
یزدیان گفت: رایگان‌شدن درمان کودکان زیر هفت سال، بهره‌برداری از ۱۱۷ هزار تخت بیمارستانی، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بهداشتی و درمانی و افتتاح بیمارستان‌های تخصصی کودکان و زنان جزو اتفاقات مبارکی است که در دولت سیزدهم به پشتوانه درآمد‌های مالیاتی رخ داد. وی ادامه داد: هر چقدر می‌توانیم باید در مورد اینکه درآمد‌های مالیاتی در کجا هزینه شده‌اند، به مردم اطلاع‌رسانی کنیم. وقتی مالیات‌دهندگان در جریان جزئیات هزینه‌کرد مالیات پرداختی‌شان قرار بگیرند و بهبود ارائه خدمات را ببینند، با رضایت خاطر بیشتری به پرداخت مالیات مبادرت می‌کنند. عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها تصویب شد که بخشی از مالیات در اختیار خود افراد قرار بگیرد تا در بخش‌های مختلف توسعه‌ای کشور هزینه شود. افراد می‌توانند بخشی از این مبالغ را که به بخش مالیاتی پرداخت کرده‌اند، در حوزه‌های خاص نظیر بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و حمل و نقل به کار بیندازند. 
یزدیان گفت: به طور مثال، اینکه یک کارخانه‌دار احساس کند خودش می‌تواند بخشی از مالیاتش را در حوزه ساخت مدرسه، مؤسسات ورزشی و بیمارستان هزینه کند، احساس بهتری در او به وجود می‌آورد. یزدیان گفت: مالیات یک منبع پایدار و مشخص درآمدی برای دولت‌ها به شمار می‌رود. این منبع درآمدی وابسته به سیاست خارجی، تحریم‌ها و دیگر مؤلفه‌ها نیست، به همین دلیل یک منبع مطمئن درآمدی محسوب می‌شود. وی ادامه داد: اصلاح نظام مالیاتی کشور و تلاش در راستای دریافت مالیات حقه از همگان به درستی در دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد. در همین راستا، باید از تمام توان خود استفاده کنیم تا درآمد‌های مالیاتی به نحوی هزینه شوند که مردم اثر آن را در زندگی خودشان حس کنند و متوجه شوند که پرداخت مالیات به بهبود وضعیت زندگی‌شان منجر شده است. در این شرایط، مردم با اشتیاق بیشتری به پرداخت مالیات مبادرت می‌کنند. عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مالیات‌گیری حقه از همگان در راستای ایجاد عدالت اجتماعی است. به طور مثال، کارمندان و حقوق‌بگیران و دستمزدبگیران، قبل از اینکه واریز حقوق‌شان انجام شود، مالیات از آن‌ها کسر می‌شود، در حالی که برخی کسبه یا پزشکان مالیاتی پرداخت نمی‌کنند. به این ترتیب، کارمندان از این مشاغل بیشتر مالیات می‌پردازند. اصلاح نظام مالیاتی کشور به این مسائل می‌پردازد و آن‌ها را رفع می‌کند. این‌ها روند‌های درستی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار